ANCKARSVÄRD

dfghjklTorsdag 11maj var det vernissage för New neutralities på Studio 44. Utställningen pågår till och med den 28de maj.
Det är en utställning med inbjudna konstnärer från Los Angeles, där vi ställer ut i sommar.
Jag bjuder på ett interaktivt politiskt verk som låter besökaren delta i spelet kring NATO. 
Kanske visas även något verk som skildrar Rysslands vidriga kampanj att bomba kulturbyggnader för cirka ett år sedan.hotelukraina

Sommaren 2023 ser jag sannerligen fram emot att ha en utställning på det vackra stället Össjö Gård som en fortsättning på samarbetet med Tomarps Kungsgård. Det ligger nära Ängelholm och vernissagen blir lördagen den 1a juli. Det  blir också en grupp utställning på Agardh&Tornvall i april, Studio 44 i maj, och ett spännande samarbete med  Bendix Building, Los Angeles i juli. i Septeber ställer jag ut på Konsthall ABC i Vällingby med Henrik Stenberg. Ett möte med lanskap. Hösten domineras av separatutställning på Agardh&Tornvall i Stockholm samt Majnabbe i Göteborg. Mycket att se fram emot! Välkomna!
IMG-9113

 

I februari månad hade jag förmånen att få ställa ut på Lokomotiv i Örnsköldsvik. Fantastiskt mottagande, recensioner och försäljning och en glimt av höga kusten gjorde detta till vinterns höjdpunkt. Galleriet visade bilder från Ukraina, nyhetsmålningar (en per dag) från 2020 och från 2000 och vi fick även till en artist talk i form av paneldiskussion med Maggie Eriksson, Maria Sundström och Mattias Hamberg.

Hur min konst pendlar mellan estetik-antiestetik, politik och konsthistorisk research kan jag gärna förklara nästa gång vi ses.
Under oktober-november återfinns jag även som målande interiörerna på Thielska på fredagar (jämna veckor). Även då är jag öppen för samtal om sekelskifteskonst, estetiska antipatier, politik och samtidskonst.
thielska
 work in progress, interiör från Thielska Galleriet.

Den 24/9 var det  vernissage på Galleri Blå i Linköping. 
Utställningen pågår till den 8 oktober.
Recension i Corren.

Aktuell även på Vida Konsthall tom oktober 2022.
Missa inte det om ni är på Öland.
Jag föreläser även där under skördefesten fredag 30/9 18:00.
“Mina estetiska och oestetiska förebilder”.
Välkomna!
IMG-9113

Sedan sommaren ingår jag i konstnärskollektivet Studio 44 på Södermalm men jag står kvar i ateljén i Midsommarkransen där jag stått sedan 2004. Just nu arbetar jag på en större serie målningar där jag inspireras av Marcus Larsson, Extremvädersmålaren. Det blir nog färdigt till våren 2023 tills dess är jag aktuell med en utställning i Örnsköldsvik mars, 2023. 
stocken i floden
From my show at Galleri Agardh & Tornvall, Sibyllegatan 65 in Stockholm in march, 2022.

Instagram   Youtube   Facebook   Twitter   LinkedIn